14 реанимационни легла за лечение на пациенти с Ковид-19 са подготвени общо в двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“ и в Комплексния онкологичен център. Впечатляващо малкият брой на осигурените легла е заради липсата на достатъчно обдишващи апарати, които при болни в тежко състояние са животоспасяващи.
Болница „Канев“ е обособила две стаи с по две реанимационни легла в бившата кардиологична болница „Медика Кор“, която се помещаваше под Хирургическия блок, посочи изпълнителният директор Иван Иванов. 
Помещението е ремонтирано основно, в него има система за кислород и е готово да приеме болни с Ковид-19. Ръководството на болницата може да предложи и още легла за интензивно лечение, но няма необходимите апарати за обдишване. Отделно в бившето детско отделение в старата част на сградата има обособен изолационен сектор с 20 легла, които са предназначени за настаняване на пациенти под карантина, но само за наблюдение.
Университетска болница „Медика Русе“ също разполага с четири реанимационни легла в две стаи и всички консумативи за лечение на пациенти с коронавирус, обясни собственикът на лечебни заведения „Медика“ доц.д-р Кирил Панайотов. В подготвения сектор за изолация има 16 легла, но те са само за пациенти под карантина без интензивно лечение.
В Комплексния онкологичен център има 6 реанимационни легла, разположени в две зали, каза управителят на лечебното заведение д-р Камен Кожухаров. За изолация на пациенти под карантина могат да се осигурят още 20 легла.
Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ няма реанимационни легла, тъй като те изискват допълнителен персонал, а ние не разполагаме с такъв, обясни управителят д-р Светослав Дачев. За изолирани пациенти лечебното заведение е подготвило 11 легла, които при нужда могат да се увеличат.
Многопрофилна болница „Юлия Вревска“ в Бяла е малко лечебно заведение и не може да приеме пациенти с коронавирус, които да бъдат лекувани наред с останалите болни, които са без усложнения, каза началникът на медико-информационния отдел Димитър Димитров. Той обаче обясни, че ако мащабът на болните от Ковид-19 в Бяла стане голям, ще се търси решение на проблема.