9 шивашки фирми в Русе дариха предпазни маски за многократна употреба на общината, като така съдействаха на администрацията в борбата срещу епидемията от коронавирус. С ушиването на маски след отправения апел за подкрепа от кмета Пенчо Милков преди повече от седмица се ангажираха фирмите „МИК-БГ“, „Роси Фешън“, „АРА-СВ БГ, „АРДА РУСЕ“, „АКТ ФОР ФЕШЪН“, „Рени Стил“, „Юта“, „Стела Русе“ и „Данини“. Дарените маски са раздадени на служителите от обществената трапезария, социалния патронаж, шофьорите от градския транспорт и работниците, които дезинфекцират публичните пространства. Маските достигнаха и до част от медицинските работници, служители на гише и други.
На общината бяха дарени и защитни облекла, които са предадени на медиците в УМБАЛ „Канев“ и на сметопочистващата фирма „Нелсен-Чистота“. Десетки доброволци се включиха също в разноса на храни за самотни и болни хора, както и в лепенето на плакатите „Остани вкъщи“.
Към всички тях общината изказва благодарност за значителната подкрепа. „Вашата щедрост в тежък момент за града ни и целия свят е за пример. Останете с вярата, че имате силата да преобразите света, в който днес живеем!“, казаха от общинската администрация.