50 защитни костюма и още толкова маски за лекарите и акушерките в АГ комплекса на болница „Канев“ дари вчера петокурсникът по медицина Теодор Кожухаров. Дарението бе връчено на д-р Петър Зарзаланов. Защитните средства са ушити специално за болницата от русенската фирма „МИК“, която има готовност да изработи още, ако лекарите пожелаят.
В момента лекарите са пред голяма трудност и мисля, че всички трябва да им помагаме и всички трябва да се пазим. Това е цялостен костюм с качулка - цялото лице се изолира, трябва да се сложат очила и маската става цялостен костюм, който според мен върши работа за защита, сподели Теодор Кожухаров.
Жестът на бъдещия медик бе посрещнат с благодарност.
В АГ-комплекса са много необходими, тъй като е една част, която трябва да бъде изключително много защитена. Костюмите са много хубави, за многократна употреба, използват се през деня, вечерта се перат и се използват отново, сподели изп.директор на УМБАЛ „Канев“ Иван Иванов.
Това е поредното дарение за болницата, след като Русенският университет предостави вчера първите защитни шлемове, изработени на 3D принтери.