Висшата лига на Англия бе временно спряна до 3 април. Във Великобритания се спира и всякакъв професионален футбол, включително ФА Къп, Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2, както и всички мачове от женските първенства. Забраната важи и за всички младежки, юношески и детски мачове в страната.

Това бе решено днес на извънредна среща на Английската футболна лига и клубовете. До това решение се стига, след като рано тази сутрин стана ясно, че мениджърът на Арсенал Микел Артета и крилото на Челси Калъм Хъдсън-Одой са дали положителна проба за коронавируса COVID-19, а няколко други отбора бяха поставени под карантина заради съмнения за болни от вируса.

По този начин единственото голямо първенство в Европа, което все още не е спряно, е германската Бундеслига. За различен период бяха прекратени италианската Серия А, испанската Ла Лига и френската Лига 1, както и всички други професионални мачове в тези страни.

По-рано днес УЕФА обяви, че мачовете от Шампионската лига и Лига Европа следващата седмица няма да се играят. Във вторник европейската футболна централа организира извънредна среща с всички членки на УЕФА, за да реши съдбата на евротурнирите, местните първенства и Европейското първенство по футбол.