Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров останал впечатлен от дошлия в отбора Дуде Ндонгала. 
„Дуде направи две тренировки и показа много добри качества, въпреки че не е играл няколко месеца. Ще му трябва време, за да навакса. Надявам се, че до баражите през май ще го вкараме в отлична форма и че ще помогне на отбора“, каза Киров пред „Утро“.
Колко време всъщност не и играл Ндонгала? Направихме проверка и се оказа, че последните му 5 мача за румънския „Политехника“ /Яш/ са от лятото на миналата година. Иначе той бе добре познат по нашите терени като футболист на „Славия“ и „Ботев“ /Пд/. Високият 180 сантиметра французин действаше като офанзивен външен халф и показваше добра техника на добра скорост.
Престоят му в „Славия“ обаче не мина без скандал. Френският футболист бе изгонен в пакет с Донел Муканза от руския треньор на „белите“ Александър Тарханов и президента на клуба Венцеслав Стефанов. Играчите имаха проблеми с дисциплината, в „Славия“ бяха вдигнали ръце от тях и ги натириха. После Ндонгала игра в Турция, но си тръгна след само седем мача за два отбора от втора дивизия.  
Когато футболистът бе изгонен от „Славия“, Стефанов заяви, че мерките по превъзпитанието но Ндонгала на „Овча купел“ ударили на камък. 
С екипа на „белите“ роденият на 16 септември 1994 година Ндонгала записа 14 мача с 3 гола. Активът му за „Ботев“ /Пловдив/ бяха 32 двубоя с 4 попадения.