Футболистите на „Дунав“ загубиха с 1:5 мача си като гости на „Лудогорец“ и заемат вече еднолично предпоследното място в Ефбет Лига. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Людмил Киров.

- Г-н Киров, очаквахте ли толкова тежко поражение?
- Отидохме в Разград с мисълта да покажем приличен футбол, но не се получи. Поведохме с щастлив гол, но излезе, че само раздразнихме домакините и после всичко се обърка. Пролича си и голямата разлика в класата. „Лудогорец“ наказа всяка наша грешка. Истината е, че някои хора отсъстваха от терена. Докато Стефан Христов беше в игра, показахме белези на що-годе някаква креативност, но след излизането му не можахме да направим нищо в нападение.
- Какво е неговото състояние?
- Той е с разтегнат мускул. Днес /вчера/ мина през преглед с ехограф. Да се надяваме, че не е нещо сериозно, защото без това сме с твърде ограничен като хора състав.
- Има ли някакъв проблем, че титулярният вратар Благой Макенджиев не взе участие в мача, а неговото място бе заето от бразилеца Хуго Гумиеро?
- Какъв проблем? Никакъв! Просто му дадох почивка. Той направи поредица от силни мачове и няма вина за нито един гол в нашата врата. 
- Конкуренцията в компанията на „Дунав“ изглежда доста по-солидно и на по-високо ниво със селекцията през зимата. Как виждате отбора си на фона с „Царско село“, „Ботев“ /Враза/, „Етър“?
- Всеки клуб привлича футболисти според възможностите си. 
- В събота ще играете в Русе срещу „Арда“. Какво да очакваме от този мач?
- Трябва да се вдигнем. Допреди малко говорих по този въпрос с момчетата в съблекалнята. Докато имаме шансове, ще се борим. Идеята ни пред началото на пролетния сезон бе да направиим добра серия, за да избегнем баражите. Не стана. Взехме дотук само точка, „Левски“ е с 2. При този развой на събитията трябва да направим така, че да бъдем много по-добри в баражите.
- Минава ли ви мисълта, че отборът няма да се спаси този път от изпадане?
- Не бих искал да го кажа, но може и да се стигне до такъв резултат. Затова ще рискувам с младите. Трима от юношите на Мартин Цирков ще тренират при нас и още две момчета от тима на Илиян Памуков.
- Като стана въпрос за младите, влезлите като смяна младоци в Разград Борис Димитров и Митко Русанов като че ли единствени създадоха две-три хубави атаки към края на мача.
- Напълно съм съгласен, че беше така. Ето защо при тези обстоятелства няма как да не обърнем очи към школата.