Искам само да бъда прегледан и да се лекувам, защото имам силни стомашни болки и състоянието ми се влошава. Съгласен съм после пак да бъда върнат в ареста, стига да ми се осигури лечение, изплака в съдебна зала 35-годишният Мирослав Н., който от 3 седмици е задържан в ареста, след като бе засечен с 3 вида наркотици - 7 грама марихуана и под грам екстази и амфетамин.
Адвокатът на мъжа изтъкна пред съда, че съвсем формално обжалва ареста на клиента си, а реалното им искане е да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, за да се види какво е здравословното му състояние и дали има нужда от лечение. 
На този етап обаче състав на Окръжния съд прецени, че нужда от подобна експертиза няма, а самият Мирослав, който е лежал в комуна в София и доскоро се е лекувал от хепатит, вече неведнъж е търсил медицинска помощ в ареста, като дори е бил откарван за спешни прегледи в болницата.
Прокуратурата изтъкна, че оплакванията на Мирослав ще бъдат взети под внимание и час по-скоро ще бъде разпоредена ревизия на здравословното му състояние и ще му се осигури грижа и лекарска помощ, но през това време няма пречка да продължи престоя си в ареста.
След като експертиза бе отказана, защитата реши да оттегли оспорването на ареста с искане за свобода и делото бе прекратено.
Мирослав е съден в миналото 2 пъти, като по едната присъда вече е реабилитиран, а вторият му сблъсък със закона е бил отново за наркотици, но случаят е бил маловажен и е глобен с 1000 лева. Санкцията обаче още не е платена и „тежи“ единствено на хартия. На 3 февруари на мъжа е определена парична гаранция, а впоследствие не е бил открит на сочения от него адрес и се е стигнало до задържането му в ареста на 16 февруари.