Кръгла маса на тема „Минало, настояще и бъдеще: факти и дезинформация“, организирана от председателя на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов, стана повод за политическа сбирка в зала „Европа“ на Доходното здание вчера. 
Срещата събуди въпроси дали не се провежда с цел създаване на партия от самия Цветанов, който след така наречения Апартаментгейт се раздели с горчив привкус с Бойко Борисов, а отскоро обикаля активно страната.
„Времето ще покаже дали ще създам политически проект. Това зависи от ежедневните срещи с хората и разговорите с тях. Каквото бих направил, ще го обявя публично, когато дойде моментът. Но е факт, че хората споделят, че трябва да се направи политически проект, тъй като център-дясното не е представено. Срещата с русенска общественост е за обсъждане на днешния реален свят и случващото се, между които са темите за дезинформацията, фалшивите новини и историческата памет“, заяви Цветанов и за пореден път изтъкна, че ще бъдат обсъдени евроатлантически ценности и пътят към тях, който е безалтернативен.
Форумът събра поддръжниците на бившия кмет Пламен Стоилов, сред които преминалия към СДС Иван Григоров, бившия областен управител Стефко Бурджиев, областния лидер на СДС Станимир Станчев, доскорошния директор на „Спортни имоти“ Веселин Богданов, председателя на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Красимир Иванчев, бившите общински съветници от ГЕРБ Ервин Чакърян и проф.Росен Иванов, бившия активист на партията и участник на последните избори като независим кандидат за съветник Стефан Бояджиев и още много граждани. Самият Стоилов отсъстваше, а Цветанов заяви, че не е говорил с него по въпроса дали ще присъства на срещата.
Пред Цветанов бе поставен въпроса дали Русе действително е бил в негови ръце и дали неговото излизане /на практика отстраняване/ от ГЕРБ е станало причина да бъде свалено доверието към доскорошния кмет Пламен Стоилов.
„Никога по никакъв начин при структурирането на ГЕРБ не е имало делене на градове и разпределянето им в ръцете на Цветанов или Борисов. Много обаче бяха „доброжелателите“, които създадоха впечатление, че този кмет, областен или общински ръководител е „човек на Цветанов“. По този начин се създаде това впечатление, което бе умело тиражирано, след като аз вече взех своето политическо решение. Винаги, когато съм бил на територията на Русе съм изпитвал удоволствие от свършеното както от екипа на Пламен Стоилов, така и от всички общински съветници и кметове на общини и населени места в област Русе. Това не значи, че те са били хората на Цветанов. Те са били достойните хора, които са успели заедно в диалог с изпълнителната власт и народните представители и с мен, като човек, който съм отговарял за организационната част на структурите, да постигнем добрия успех и резултат“, заяви Цветанов.
Той коментира и изненадващото и все още немотивирано с реални причини компрометиране на Стоилов, след което ГЕРБ претърпя провал на местните избори.
„Когато се вземаше политическото решение дали да бъде Пламен Стоилов или някой друг кандидат за кмет от ГЕРБ, действително остана впечатление в много хора, които ми се обаждаха, че има корпоративни интереси, които стоят зад изместването на Пламен Стоилов. За мен той е един достоен човек, добър кмет, който успя през всичките години да направи много добри политики и да реализира много европейски проекти“, заяви Цветанов. Коментира и гафът, че първоначално избраният кандидат за кмет в лицето на Росен Даскалов бързо е бил сменен с мотива, че нямал желание да участва в изборите, а всъщност никой не си бил направил труда да провери дали отговаря на критериите за уседналост.
Цветанов благодари на кмета Пенчо Милков, с който е разговарял покрай възможността да ползва зала „Европа“ за кръглата маса.
Самият форум бе открит от Стефко Бурджиев, а присъстващите бяха около 100 души.