Служител на Гранична полиция бе изправен пред Окръжния съд за вземане на подкуп от румънски шофьор, за да влезе в страната с временни номера на колата си, който за негово нещастие се оказал агент на тайните служби на северната ни съседка.
Случаят е от 17 октомври 2014 година, когато 45-годишният тогава старши полицай I степен на Дунав мост М.М. проверил документите на румънски водач на „Ситроен“ на влизане в страната. Колата била с временни червени румънски номера и шофьорът А.М. идвал в КАТ, за да я регистрира. Това е законно, но граничарят решил да изкара някой лев и започнал да обяснява на А.М., че не може да го пусне, защото още след граничния пункт ще бъде спрян и глобен. След това му предложил помощ за безпрепятствено стигане до КАТ срещу съответната почерпка. Румънецът му дал 180 леи и 5 евро /89.44 лева по тогавашния курс на леята/ и продължил напред. 
Действията на българския полицай обаче били професионално записани на видео от цивилния му румънски колега, който бил част от групата, реагирала на многобройните жалби на румънци, че са рекетирани на Дунав мост на влизане в България.
На следващия ден била организирана акция от смесен екип за задържане на полакомилия се за пари полицай, но той се оказал в почивка и групата го намерила в дома му. При обиска в апартамента и колата му била намерена  една банкнота от 50 леи, чийто номер бил описан предварително от румънските тайни служби и срещу граничаря започнало досъдебно производство.
Делото тръгна едва сега, тъй като експертизите в Румъния се забавили доста. Разпитани бяха шест човека от Русе, приети бяха и няколко експертизи. Предстои в следващото заседание да бъдат разпитани румънски граждани и ако няма други искания, да се постанови присъда.