140 страници нови доказателства за взетите подкупи от тримата корумпирани полицаи от Сливо поле и допълнително разпитани свидетели оставиха за постоянно в ареста старши полицай от „Охрана на обществения ред“ Назиф Ахмедов и младши автоконтрольор Емил Моллов.
Двамата 41-годишни униформени и командирът на отделение Борислав Борисов бяха задържани на 6 януари по сигнали за искани и получени подкупи от шофьори по пътищата в Сливополско. На 7 януари Окръжна прокуратура им повдигна обвинения, а два дни след това Окръжният съд постанови мярка постоянен арест за тримата. 
Назиф и Ахмед обжалваха определението и в петък мерките им бяха разгледани в Апелативния съд във Велико Търново. Магистратите оставиха без уважение исканията им да излязат от ареста, като посочиха, че те са неоснователни и трябва да останат зад решетките, за да не повлияят на други лица за хода на делото за корупция или да се укрият. 44-годишният командир на отделение Борисов не обжалва мярката си, защото е сметнал, че на този етап няма смисъл да иска по-лека мярка, казаха от прокуратурата в Русе. Той бе обвинен във вземане на 12 подкупа, като в деня на ареста в него са намерени 30 лева, искани от шофьор на кола.
Обвинението срещу Назиф Ахмедов е за това, че за времето от 2 ноември 2020 година до 6 януари 2021-а четири пъти е взел подкуп в съучастие с Борислав от МВР. Петото обвинение срещу него е за откритите при обиска в дома му 21 патрона за пистолет, за който няма разрешително. Емил Моллов е обвинен, че за времето от 2 август до 3 октомври 2020 година в съучастие с командир Борисов е взел осем подкупа в качеството си на длъжностно лице от състава на МВР, а веднъж се е облагодетелствал сам по време на наряд.
Полицейските служители бяха задържани при съвместна акция на Окръжна прокуратура и Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР, след като са били наблюдавани в продължение на повече от 5 месеца. При разследването са установени и документирани множество случаи на получени подкупи от шофьори, които били спирани за проверка. Според обвинителния акт на прокуратурата след приключване на смяната те си разделяли взетите около 150 лева с думите „Днес изкарахме двойни надници“ и се прибирали по домовете си. 
Определенията на Апелативен съд - Велико Търново не подлежат на обжалване.