Мачът на мачовете! Така старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров определи двубоя днес в Русе срещу „Ботев“ /Враца/. Двата тима разделят предпоследното място с по 17 точки и от изхода на тази среща ще стане ясно до голяма степен кой ще финишира на по-изгодна позиция преди баражите след редовния сезон. Мачът ще започне в 12.30 часа и ще бъде рефериран от Станимир Тренчев.
„Тази среща, както и двубоят срещу „Етър“, са нашите най-важни изпити през сезона. „Черно море“ и „Славия“ също бяха преодолими отбори, но не можахме да ги надскочим. Затова трябва да бием и „Ботев“, и „Етър“. Илюзия е, че после ще можем да направим нещо срещу „Лудогорец“. Това са нашите мачове. Врачани са отбор, който разчита изключително на агресията. Затова и говорих на момчетата през седмицата, че нашят отговор трябва да бъде два пъти повече борбеност и раздаване. Аз съм оптимист. Тимът ни не е толкова лош. Неприятното е, че самочувтвието ни не е на ниво след допуснатите две поредни загуби“, коментира Киров пред „Утро“.
Единственият отсъстващ ще е македонският краен защитник Александър Исаевски. Той пропусна заради контузия и предишния мач срещу „Славия“ в София.
Старши треньорът на „Дунав“ ще попълни групата с четирима юноши - защитниците Преслав Папарков и Мерт Тасим, нападателите Митко Русанов и Симеон Иванов.