„Дунав“ загуби с 1:3 като гост на „Славия“ в София. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Людмил Киров.

- Г-н Киров, защо се стигна до това поражение?
- Защото допуснахме елементарни, да не кажа глупави грешки в защита. Не може при изравнителния гол топката да лети от корнер 50 метра и никой да не е позициониран на задната греда. Такава грешка лъсна и на мача срещу „Черно море“. Поведохме, Юлиан Ненов и Стефан Христов можеха да направят резултата 2:0. До 20-та минута не виждах как „Славия“ ще вземе този мач. Друг е въпросът, че при този съдия /Валентин Железов/, и 3 гола преднина да имахме, не се знаеше дали точките щяха да бъдат за нас.
- Кое е главното, което ще посочите като минус в играта на вашите футболисти?
- Момчетата се стараха, но бяха прекалено меки. Липсваше агресия. За пример ще дам „Ботев“ /Враца/. Този отбор едва ли е по-добър от нашия, но спечели мача си срещу „Арда“ с борба. В София ни липсвааха битката и трима-четирима футболисти, които да се нагърбят с ролята на лидери. Хубавото от мача срещу „белите“ е, че Диан Димов, Григор Долапчиев и Фернандо Кавалканте висяха с по 4 жълти картона, но се съхраниха и ще можем да ги ползваме в двубоя срещу „Ботев“ /Враца/?
- Мач на живот и смърт ли ще е домакинството в Русе?
- Отдавна казвам на момчетата, че срещите с врачани и „Етър“ ще са най-важни за нашия отбор през пролетта. Ако ги вземем и откраднем някоя точка от другите мачове до края на редовния сезон, даже можем да избегнем баражи за оцеляване в Ефбет Лига.