В десет населени места в страната е обявена карантина

Реваншът между "Интер" и "Лудогорец" от 1/16-финалите на Лига Европа почти сигурно ще се играе пред празни трибуни в Милано. Днес се очаква официалното решение на УЕФА, което ще бъде свързано с коронавируса, обхванал Италия и най-вече северната област Ломбардия. От Нион изчакват решението на област Ломбардия, които пък днес изкачват отговор от Министерството на здравеопазването за ситуацията с вируса, съобщава "Corriere dello Sport".

Опцията мачът да се играе на неутрален терен е отпаднал заради краткото време за подготовка и избор на стадион. Реваншът най-вероятно ще се играе в четвъртък вечер пред празни трибуни на "Джузепе Меаца". На стадиона ще бъдат допуснати единствено журналисти, телевизии, охранители, ръководители и пратеници на УЕФА, но не и фенове.

Коронавирусът взе четвърта жертва в Италия, след като местните власти съобщиха, че през изминалата нощ е починал и 84-годишен мъж от Бергамо. Междувременно в Милано беше издадена заповед за затварянето за период от една седмица на училища, кина, музеи, дискотеки, барове и други такива места, където се събират много хора.