Вторият конкурс за директор на русенското спортно училище „М-р Атанас Узунов“ ще се проведе на 12 март в Министерството на младежта и спорта, научи „Утро“. Както първа и единствена нашата медия писа, предишната процедура бе анулирана, след като нито един от двамата кандидати не премина във втория кръг.
Този път допуснатите до конкурса кандидатури са 3 - на Анелия Ангелова, Сава Семков и Деница Великова.
Ангелова е дългогодишен и уважаван преподавател  по информатика в Спортното.
Семков е треньор по борба, а сред известните негови възпитаници е Тайбе Юсеин. Той се яви и на първия конкурс.
Великова е единственият кандидат извън състава на школото и по информация на „Утро“ е учителка по история в средно училище.
Който и да стане директор на Спортното, ще трябва да свърши много работа. Школото отдавна остави назад блясъка на 80-те години, когато раждаше големи шампиони - Валентин Йорданов, Любо Ганев, Веселин Топалов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, Валентин Савов, Мадлен Станева, Валя Харалампиева, Таню Киряков, Стефка и Даниела Боневи, Анатоли Нанков, Мирослав Миронов и др.  Това време ще се запомни с управлението на неповторимата Гергина Дочева, за която се разказват легенди и до днес.
Училището премина през добър, макар и в труден период под ръководството на Николай Николаев.
Сега проблемите от обективен и субективен характер  са огромни. Най-големият е, че държавните поръчки по прием на нови ученици се изпълняват мъчително, защото не просто няма качествени кандидати, а липсват и като бройка. Факт - градът се топи и тази тенденция се отразява зле не само на училища като Спортното.
Казано накратко, по една или друга причина школото позагуби притегателната си сила и авторитет и трябва да се работи за тяхното възвръщане.