Двамата клошари, които в неделя сутринта предизвикаха пожар в апартамент на петия етаж в блок „Берое“ срещу КАТ и едва не загинаха, бяха изписани вчера в добро здраве от болница „Канев“. На 65-годишния собственик на жилището са предписани антибиотици заради вдишаното повече количество въглероден окис, които социалните служби поели ангажимент да му купят. 
Как ще го посрещнат потърпевшите живеещи във входа, чиито жилища пострадаха сериозно, може лесно да се предположи. В деня на инцидента те се зарекоха пред „Утро“, че отново ще подемат кампания за изселването му от блока, защото от години са безсилни да се справят със запоите му с хора от неговата черга. В апартамента няма ток, тоалетната не може да се ползва и градинката срещу блока е превърната в клозет. Най-големият проблем обаче е просмукващата се навсякъде воня на събираните в дома всевъзможни боклуци. Точно те пламнали в неделя. Предната вечер клошарят поканил приятел, двамата се напили както си знаят и заспали, а оставените запалени свещи предизвикали пожар, който съседът отгоре усетил към 7 ч и позвънил на тел.112. Двамата пияни приятели били открити от огнеборците в безсъзнание и дължат живота си на човека, който повикал помощ.
Съседите на клошаря неведнъж са правили подписки за изселването му или за принуждаването му да се съобразява с общоприетите правила, но засега без успех.