Административният съд потвърди решението на Общинската избирателна комисия във Ветово за прекратяване на пълномощията на кмета на общината д-р Мехмед Мехмед. Делото бе образувано по негова жалба, че решението на комисията е неправилно и е издадено при съществени процесуални нарушения.
Неприятностите на отстранения кмет започнаха заради  фирмата му ЕТ „Медисън - Мехмед Мехмед“, която пропуснал да закрие в законоустановения едномесечен срок от избирането му за кмет, който изтече на 4 декември. Фирмата все пак е закрита, но на 30 януари, а според свидетелските показания на счетоводителката на Мехмед - Гюнер Махмудова, вината за това е нейна, тъй като си счупила ръката на 22 ноември, наложила се операция и подала заявлението за прекратяване на фирмата в Търговския регистър на 19 декември. След закриването й кметът подал уведомление до общинския съвет и казал на председателя да уведоми ОИК. По закон обаче той трябва да направи това лично, а не чрез трети човек.
Заради неспазването на законовите изисквания 42-годишният зъболекар загуби поста си по-малко от 4 месеца, след като го спечели. 
Вчера д-р Мехмед не вдигаше мобилните си телефони, но според предишни негови изявления решението на Административния съд със сигурност ще се обжалва пред Върховния административен съд /ВАС/. Ако и там резултатът е същият, което изглежда много вероятно, във Ветово ще има нови избори.

И кметът на Смирненски
отстранен от поста

Кметът на село Смирненски Салих Салиев също загуби поста си вчера с решение на Административния съд. Неговите правомощия бяха прекратени от ОИК-Ветово по идентична причина като на д-р Мехмед. Незаличена в срок фирма. Салиев обжалва, но загуби и сега има 7 дни, за да реши дали ще обжалва и пред Върховния административен съд.