Американският президент Доналд Тръмп бе засипан от подигравки и негативни коментари по повод една снимка, която разкрива различния тен на лицето му, пише bg-voice.

Снимката на Тръмп е направена от официалния фотограф на Белия дом Уилям Муун, който ръководи акаунта на White House Photos в Twitter и Instagram.

На нея президентът е с два забележително различни тона на кожата.

Тръмп е сниман на алеята на Белия дом в петък, след като се прибра от пътуване до Северна Каролина.

На снимката той е с блестящ мандаринов цвят на кожата около бузите, очите, носа и брадичката, но преди корените на косата, е бял като сирене.

Косата му е разрошена от вятъра, което още повече разкрива разликата в тена на президента.

Черно-бялата версия на снимката пък е още по-лоша. Създава дори смущаващо впечатление, пишат американските медии, а потребители в социалните мрежи само това и чакат… #orangeface в Twitter породи вълна от колажи, подобно на вирус, който се разпространява мълниеносно.

Тръмп, за когото се знае, че е супер чувствителен към външния си вид, не се сдържа и туитна: „Още фалшиви новини. Това е фотошоп, очевидно е. Вятърът беше много силен“, опитва се да замаже гафа американският президент.

Но милост в мрежата няма, а и потребителите там далеч не се притесняват дали снимките са автентични, дали са коригирани, нито пък дали ще наранят Тръмп.

По този повод потребител написа в Twitter: „Петното от импийчмънта никога не се отмива!“

Друг пита откога забелязването на подобни гафове в снимки е престъпление.