Интензивни бяха дните на посещение в Брюксел, срещнахме се с представители на всички власти. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова. Разговаряхме и е важен фактът, че бяхме приети на най-високи равнища в Европа. Многогодишната финансова рамка и бюджетът за следващата година бяха сред темите, които обсъдихме, както и зелената сделка, подчерта Нинова.

През март европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще дойде в България, съобщи Корнелия Нинова.

За България се потвърди усещането ни, че българското правителство не защитава добре българския национален интерес там, уточни Нинова.

Тя коментира съдия Андон Миталов, като посочи, че искането за предсрочно отстраняване на съдия Миталов е малко прекалено. Погазват основния принцип, че всеки е невинен до доказване на противното. Твърдението, че той е корумпиран, защото е пуснал Николай Малинов най-малкото не е юридически правилно, уточни лидерът на БСП.

За конфликта между правителството и президента Нинова коментира, че това, което правят ГЕРБ с президента е тревожен процес. „Това е атака срещу всеки, който критикува правителството и има различно мнение. Това започна първо с нас, опозицията”, каза Нинова. Изключително опасно се развива това. ГЕРБ нямат спирачка пред нищо, за да си запазят едноличната власт. ГЕРБ работи срещу евентуален втори мандат на президента, заяви още Нинова.