Необичайната употреба на козметика е модерна от няколко години. Напоследък най-голямата тенденция в грима беше подчертаването на веждите, което явно ни отдалечи от досадното контуриране на лицето с бронзър и хайлайтър. А какво се случва с класическия руж? Днес той изпълнява съвсем нови задачи.

Момичетата, които се интересуват от грим със сигурност знаят какво е драпинг. Методът включва моделиране на лицето, като се използват различни, по-светли и по-тъмни нюанси на розово, смесени заедно. Накрая се завършва и с малко изсветляваща пудра. От няколко години на модните подиуми се забелязва и друга тенденция - blushshadow. Какво точно представлява? Употребата на ружове като сенки и обратно.

 

Цвят по цялото лице

Тази техника се основава на издърпването на ружа от скулите към слепоочията и очите. В резултат на това трябва да се образуват изразителни полумесеци, които ще бъдат ключова точка на грима. Важно е ружът да може да бъде заменен с всякакъв пигмент - не само прахообразен или печен, но и кремообразен. Последният е подходящ за употреба и като червило. 

 

Начинаещите дами трябва да се стремят към нежни и пастелни нюанси, например корал или праскова. За по-смел вариант идеални са: наситено оранжево и фуксия. За истинските трендсетъри перфектно би подхождало лилаво и дори… жълто! Добре изглежда както класическата матова козметика, така и перлената с деликатни отблясъци. 

Внимание! Не забравяйте, че ружът трябва да е съвършено нанесен (за предпочитане с пухкава четка) - само тогава той ще изглежда свеж, а не като изцапано и случайно цветно петно. 

 

Руж - най-важната точка на грима

Ако цветовете по скулите и клепачите ви са интензивни, то тогава останалата част от грима трябва да е фина и минималистична. Уверете се, че кожата ви е добре овлажнена и нанесете лек BB крем вместо тежък фон дьо тен. Деликатно подчертайте миглите със спирала, а веждите с безцветен гел. Оставете устните си във възможно най-неутралния цвят, но съответстващ на ружа - вместо силно червило, всичко, от което се нуждаете, е балсам или гланц за устни.