Нов модерен пазар с шест магазина, осем търговски маси, място за млекомат и две малки спомагателни помещения ще бъде изграден в квартал „Здравец Изток“. Сградата, около която ще се обособи и паркинг, ще бъде вдигната на откритото пространство между улиците „Будапеща“, „Киев“ и „Рига“, известна като старото обръщало на автобус №9 от градския транспорт. В момента то е неизползваемо и там престояват автомобили, които не са в движение, ремаркета с лодки и туристически каравани. В изграждането на новия търговски обект дружество „Общински пазари“ ще вложи 210 000 лева собствени средства, като се очаква инвестицията да се възвърне в рамките на седем години. 
Новият пазар в „Здравец Изток“ ще има метална конструкция, а магазините ще са с дограма на цялата фасада, отделен вход за товаро-разтоварна дейност и зареждане със стоки. Ще бъде поставено енергоспестяващо осветление. Вечер пазарът ще се затваря с ролетни щори, а през деня ще се влиза през автоматични врати. 
Реализирането на инвестиционния проект за нов пазар в „Здравец Изток“ е заложено в програмата за развитие на „Общински пазари“ за 2020 г., като с него обектите, които дружеството стопанисва, ще станат 13. Така ще се отговори на множеството запитвания от жители на квартала, селскостопански производители и търговци за осигуряване на възможност за организиране на пазар в тази част на града, посочват от дружеството. 
Предстои общинските съветници да дадат съгласието си дружество „Общински пазари“ със собствени средства да изгради новия пазар в „Здравец Изток“.