Трагичен инцидент почерни Сливо поле, след като 8-годишно момиченце почина, а 14-годишната му сестра и родителите са в болница в тежко състояние заради отравяне с въглероден окис.
Нещастието се е разиграло вчера следобед в дома на семейството. Родителите е трябвало да отидат на работа в хранителен магазин, но не са се явили. Изпратеният на място техен познат е видял, че спят, и решил да не ги безпокои. Той разказва, че не е усетил миризма в къщата и затова не се е усъмнил, че има нещо нередно. Малко по-късно техни колеги отново са отишли в дома, където вече са намерили и четиримата на леглата, с пяна на устата. Веднага е бил подаден сигнал на тел.112.
Изпратени са били пет линейки, полиция и пожарна.  Извикани са били и близките, които бяха разстроени и притеснени. Родителите - на 49 и 43 г., и по-голямото дете са откарани в болница с опасност за живота. Настанени са в интензивното отделение на УМБАЛ „Канев“. Въпреки направената реанимация на място, 8-годишното момиченце е починало.
Най-вероятната причина е отравяне с въглероден окис от запушен комин. Семейството се е отоплявало с локално парно на дърва и въглища. Инцидентът се разследва.