Футболистите на „Дунав“ победиха „Ботев“ /Гълъбово/ с 2:1 в контролна среща на терена в Мъглиж. Четвъртата проверка на русенския отбор преди старта на пролетния дял от първенството на Ефбет Лига се игра при ужасно време с дъжд и вятър. По-рано дунавци победиха „Локомотив“ /Горна Оряховица/ с 3:0, загубиха от румънския „Прогресул“ /Букурещ/ с 2:4 и надделяха с 2:0 срещу „Литекс“ /Ловеч/.
Резултатът в Мъглиж бе оформен още през първото полувреме. Юлиан Ненов даде аванс на „Дунав“ след асистенция на Свилен Щерев, ботевци изравниха, а Стефан Христов направи 2:1 след извеждащо подаване на Петко Цанков. 
Последната проверка за дунавци ще е тази събота, когато отборът на старши треньора Людмил Киров ще се срещне с юношите на клуба, водени от Мартин Цирков. Контролата в „Здравец“ ще започне в 10. 30 часа. 
Първият официален пролетен двубой на дунавци в Русе срещу „Черно море“ /Варна/ ще се играе на 16 май от 17 часа. В първоначалната програма мачът бе насрочен за 15 февруари от 18.30 часа.
Междувременно се разбра, че дошлият на проби от „Спартак“ /Варна/ бивш юношески национал от школата на „Локомотив“ /Пловдив/ Филип Колев е освободен.  
„Дунав“: Благой Макенджиев, Петко Цанков, Михаил Милчев, Росен Колев, Диян Димов, Фернандо Кавалканте, Свилен Щерев, Митко Митков, Юлиан Ненов, Стефан Христов, Григор Долапчиев /Хуго Гамейро, Александър Исаевски, Любен Николов, Митко Русанов, Албер Силвиев/.