Самолет излезе от пистата при кацане, след което се разцепи на три части. Инцидентът е станал на летище „Сабиха Гьокчен” в Истанбул, предаде Ройтерс.

Самолетът е Boeing 737-800, собственост на Pegasus Airlines. Той е изпълнявал полет от Измир към Истанбул, предава NOVA.

Транспортният министър Джахит Турхан обаче заяви, че никой не е загинал при катастрофата и че всички 177 пътници на борда и 6-членният екипаж са евакуирани.

Международното летище "Сабиха Гьокчен" се намира в азиатската част на мегаполиса. То е второто по големина летище в Истанбул.

На място са били изпратени противопожарни и медицински екипи. В самолета е избухнал пожар, който е бил потушен от противопожарните екипи.

Според информация на Си Ен Ен Тюрк машината е излязла от пистата и се е разбила, докато е кацала, правейки маневра откъм морето към аеропорта. Впоследствие самолетът е излязъл на пътя и се е разбил.

Публикувани видеа във турските медии разкриват, че машината е в пламъци. Щетите са по фюзелажа, съобщи БНР.

Инцидентът е станал в 18:00 ч. местно време.

Валията на Истанбул Али Йерликая и началникът на полицията на Истанбул Мустафа Чалъшкан са се отправили към мястото на инцидента.

Главната прокуратура е започнала разследване по случая.

Самолетът по всяка вероятност е излязъл от пистата заради силния дъжд, който излива над града, отбелязва АФП.

В момента всички полети се пренасочват към Летище Истанбул в европейската част на града.