Огнян Цветанов, за когото наскоро се появи фалшива новина, че е напуснал клуба и той енергично отрече, вече наистина не е изпълнителен директор на ФК „Дунав“, научи „Утро“. Човекът, който първо беше администратор, а после шеф и акционер, се е преместил в София със семейството си. 
Малко преди Нова година Цветанов заяви пред „Утро“, че подал оставка устно, а в началото на януари каза: „Не съм се разделил с клуба, продължавам да помагам на отбора“.
Явно е преценил, че за него вече няма бъдеше в озовалия се във финансов колапс русенски клуб и е решил да се спасява.
Междувременно „Утро“ научи, че пристигналият преди няколко години от Видин в Русе Цветанов направил опити да се уреди на административна длъжност във ФК „Лудогорец“, но не се получило.
Ангажиментите му на администратор във ФК „Дунав“ ще бъдат поети от досегашния шеф на детско-юношеската школа Свилен Стефанов.
Функциите пък на Стефанов ще бъдат възложени на треньора Мартин Цирков, който ръководи отбора с футболисти старша възраст. 
31-годишният и изпълнен с подплатени с качества амбиции Цирков е юноша и бивш играч на родния си клуб. Неговата кариера премина изключително с екипа на „Дунав“, като в само два кратки периода бе част от отборите на „Сливен“ и „Спартак“ /Варна/. Има и 20 мача с фланелката на „Бенковски“ /Бяла/.
„Утро“ научи, че той ще кандидатства скоро за място в треньорски курс, след завършването на който ще получи лиценз „А“. С такъв документ може да бъде старши треньор на отбор от Втора лига и помощник на тим в елита на българския футбол.