Седмици преди изглеждащото сигурно влизане на „Дунав“ във Втора лига започват промени в организационната структура на клуба, които да отговарят на професионалния му статут. Управителният съвет е разгледал и план за финансиране на следващия сезон, който ще изисква много по-сериозни средства от сегашните. Добрата новина е, че няколко договора за реклама са продължени при по-добри условия, а има и сключени нови.
С идеята да се икономисат средства няколко човека в клуба досега изпълняваха и спортно-технически, и организационни задачи, но вече ще бъдат привлечени още хора, които да поемат различни аспекти от дейността на клуба. Както „Утро“ писа, за технически директор вече е назначен Светлин Симеонов-Пинчера. Постигната е договорка и с Велизар Кънчев, който ще заеме поста административен ръководител. Той все още е в София, където оправя лични ангажименти.
Велизар е поредният русенец, който „Дунав“ връща обратно у дома. Един от най-невралгичните постове във всеки футболен клуб ще се поеме от човек, който е завършил Американското училище и Американския университет в Атина със специалност „Масови комуникации“. Досега е работил като администратор и координатор в големи компании като „Тюркиш Еърлайнс“, „Юнайтед Еърлайнс“ и за последно в „Етихад“. 
Както обясни за „Утро“ председателят на УС на „Дунав“ Диан Димов, това е само едно от назначенията, които предстоят. Необходимо е запълването на много позиции, тъй като клубът все още няма лекар, домакин, втори масажист и др.
„Не искаме да привличаме хора от София или други градове, искаме русенци, които ще отдадат времето и силите си на клуба. Изборът ни не е толкова голям, но се надявам да намерим правилните хора“, каза Димов.
Най-важният и труден въпрос пред управата на „Дунав“ остава финансирането на следващия сезон, тъй като професионалният футбол означава значително по-големи разходи, а за Втора лига трябва да бъдат привлечени и няколко по-опитни футболисти. Добрите новини са, че завръщането при професионалистите привлича и повече фирми, които да рекламират чрез отбора. Клубът е продължил договора си с Efbet за още три години, както и споразуменията с „Астра Биоплант“ и „Мапей“ при подобрени условия. Сключен е и договор за реклама с „Нетуоркс България“.
„Всички мачове във Втора лига ще бъдат предавани по телевизията, това е нещо много важно за рекламодателите“, каза Димов. 
Принос за бюджета на клуба през следващия сезон ще имат приходите от телевизионни права, очаква се и по-сериозна помощ от Общината. Най-важни за финансовата стабилност обаче са зрителите на стадиона, тъй като парите отиват там, където има аудитория. За следващия сезон се очаква приходите от билети да формират между 10% и 30% от бюджета, като надеждите са да бъдат по-близо до горната граница, но по консервативни причини се залага на долната.