До 6 години лишаване от свобода може да получи за поредното погазване на закона 51-годишният Бисер Миланов, известен с прякора Петното, след като бе задържан за закани за убийство и насъскване на питбула си срещу две момчета. Вчера той поиска съдът да го пусне на свобода, но окръжните магистрати потвърдиха мярката му за неотклонение.
Случаят, който отново сблъска Миланов с правосъдието, е от октомври 2018 година, когато в 3 часа през нощта, заедно с тогавашната си приятелка, отишъл да си купи алкохол от денонощен магазин в кв.“Възраждане“. Компания от три момчета също била в района на магазина и си говорела, но Миланов не харесал начина, по който го гледат и започнал да им държи сметка. Те му влезли в тона и му отвърнали подобаващо, затова той решил да им го върне. Отишъл до дома си, взел питбула си и го насъскал срещу новите си неприятели. Пострадало едно от момчетата, което било захапано в слабините, останалите успели да се скрият. Последвали юмруци и закани за убийство.
Миланов за пореден път изтъкна, че арестът му бил политическа поръчка с цел да бъде смачкан. Отделно бил с няколко заболявания, между които аденом на надбъбречната жлеза и дискова херния, която лекувал в болницата, където всъщност бе арестуван. Съдът пък отчете, че е рецидивист, освободен предсрочно от затвора и осъждан 10 пъти - за последно през лятото на 2017 година.