С 5 стотинки вдигна цената на най-купувания хляб „Русенска Добруджа“ най-големият русенски производител - „Фаворит“. Причината е поскъпване на брашното с около 50 лева на тон от този месец, обясни управителят на фирмата Милена Милчева.
През лятото токът скочи с няколко процента, но загубите от това са поети от фирмата. Новият скок на брашното обаче накарало ръководството да вдигне минимално цената на един от хлябовете си, за да не се усети осезаемо от крайните потребители.
От февруари се очаква покачване и на други хлябове на „Фаворит“. Причината отново е поскъпването на брашното и на другите консумативи, които се използват в производството. 
Увеличение на продажните цени е обща тенденция в целия бранш. Хлябът е особено чувствителна стока и всички се стремим да е максимално достъпен, затова повишението ще бъде в рамките на 5-10 стотинки, посочи Милчева.
Наред с това тя съобщи и резултатите от поръчани изследвания на хлябовете на „Фаворит“ в две лаборатории. Данните потвърдили, че те се произвеждат по класическа автоматизирана технология, без подобрители и консерванти.
Това доказва, че нашите продукти са качествени, а специално „Русенска Добруджа“, който е най-търсеният в града хляб, се изнася в магазинната мрежа веднага след производството му, а не след престояване в хлебозавода, каза Милена Милчева.