Забранявам да се месите и да коментирате конфликтите между другите институции. Това заяви премиерът Бойко Борисов, обръщайки се към министрите преди заседанието на Министерски съвет.

Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна. Ние не сме никаква страна, ние си гледаме нашата институция. Единственото, което съм реагирал е, че не съм отишъл на консултации, но не съм бил поканен, отиде Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява мене, това е тенденциозно и неправилно. Няма случай, когато президентът Радев да ми е поискал министри и да съм му отказал, но да не ме поканиш, а да ми викаш хората… По другите теми ние не участваме и не вземаме отношение по никакъв начин, не е наша работа, да ви е ясно, каза още Борисов.

По темата за Еврозоната, той заяви, че когато си в Еврозоната не можеш да си от държавите, които са на втора скорост. В общото европейско семейство, общите финанси, кой колко харчи, защо, всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чудовищни неща чух, каза Борисов. Възложил съм на Горанов да покани управителя на БНБ Радев, Менда Стоянова, от финансовата комисия, от другите партии, вземете едно решение, за всички страхове, които се опитват от опозицията да насаждат. За да не кажат, че двама души – Горанов и управителят на БНБ Радев само биха могли да вземат подобно решение, обясни Борисов.