Протестът на 4 февруари ще се проведе, въпреки че двамата лекари в Онкоцентъра - д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев, които бяха обвинени от онкоболни пациенти и техните близки в некоректно отношение, напуснаха. Това съобщиха организаторите, които споделиха, че не са удовлетворени, като това е само началото, а целта им е двамата химиотерапевти да не отидат в други болници, където да продължат да тормозят пациенти.
Същия ден, когато се отбелязва Световният ден за борба с рака, ще се състои и контрапротест в подкрепа на двамата лекари. От миналата седмица тече и подписка в тяхна защита. 
Според организаторите на протеста срещу двамата лекари, обвинени в лошо отношение, тази подписка обаче е нелегитимна. Тя се провежда в около 10 обекта в града, в самата болница, както и във фейсбук. По думите им това са едни бели листи, на които се събират имена, ЕГН и подписи. 
Другото искане на недоволните от лекарите и техния адвокат Юлия Николова е компетентните органи да си свършат работата. В тази връзка те са изпратили жалба до няколко институции, които са сезирани за проблема. Това са общинският съвет, кметът Пенчо Милков, Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ към здравното министерство, както и комисията по професионална етика на регионалната колегия на БЛС. Именно в компетентността на комисията по етика е при нарушения да налага глоби или най-строгата санкция -  отнемане на лекарски права. Жалбата е изпратена на 21 януари с копие до районната прокуратура, управителя на Онкоцентъра и РЗИ, като пациентите настояват да получат отговор с оглед компетентността и правомощията на всеки от тези органи и лица. 
Нашият протест ще е мирен и тих, без агресия, като каузата ни е единствено и само подтикване към избора на доброто. Това вярваме ще бъде кауза и на хората, част от компетентните институции, които са сезирани за решаване на проблема, споделиха още недоволните от отношението на двамата напуснали онколекари.