И тази година деца от Русе заедно със своите родители и учители от ДГ Русалка дариха мартенички, за да  зарадват онкоболни пациенти и техните лекари в Комплексния онкологичен център в града. Инициативата се провежда за пета поредна година и цели да вдъхне кураж на болнолежащите в лечебното заведение. 
 
Мартеничките са ръчно изработени по време на заниманията в детската градина като и този път най-малките и техните помощници са вложили много обич, вдъхновение, емоция и топлина! 
 
От своя страна управителят на онкодиспансера, д-р Камен Кожухаров изпрати благодарствена грамота  за всяко дете, участвало в традиционната инициатива. 
 
"Приемете нашите сърдечни благодарности за поредната благотворителна инициатива, която правите към пациенти и служители на Комплексния онкологипен център в Русе. Вашите творения отново успяха да развълнуват всички в онкодиспансера. Тази подкрепа в труден момент ни кара да вярваме, че добрите хора са сред нас. Защото добрината се крие не в голямо тяло, а в голямото сърце. Деца, пример сте! Благодарим ви! Бъдете здрави! Честита Баба Марта, приятели!", добави още д-р Кожухаров.