21-годишен младеж се сдоби с 2-годишна условна присъда, след като преди малко повече от 2 години блъсна 90-годишна старица и въпреки ниската скорост тя падна лошо и след три дена почина.
Случаят е от 10 октомври 2017 година, когато Никола Г. шофирал джип „Дайхацу Фероза“ в Борово. По пътя вървяла и 90-годишната баба, която бутала ръчна количка. По някое време тя решила да пресича улицата, но тъй като била приведена не забелязала приближаващия джип. Младежът набил спирачки, успял да намали до 22 км/ч, но нямало как да избегне удара.
Водачът веднага се обадил на родителите си, а майка му, която е медицинско лице, побързала да превърже блъснатата пенсионерка. Заради оказаната помощ и усилията да направи всичко за пострадалата, адвокатът на младежа настоя обвинението му да бъде преквалифицирано в по-леко и да получи по-ниско наказание. Наследниците на жертвата пък настояха за 5-годишна присъда.
В крайна сметка съдът на първа инстанция му даде 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок, както и забрана да шофира 3 години, но присъдата може да се обжалва.