8 месеца затвор плюс още 2 години и половина, колкото е предходната му условна присъда, която автоматично се трансформира в ефективна след поредното осъждане в изпитателния срок. Това е наказанието на 30-годишния Венелин Д., който с още двама свои приятели стигна до съд заради пласиране на наркотици, открити в четири кроасана, които били прилежно залепени, сякаш не са били разопаковани. Данаил В. и Цветослав Ц. побързаха да склонят глава и признаят прегрешенията си, за които вече се сдобиха с окончателни бързи присъди, които търпят в затвора. Венелин докрай оспорва вината си, но въпреки продължилите с месеци заседания и той чу затвор, който може да обжалва.
Случаят е още от октомври 2014 година. В нетипичните „тайници“, каквито се явявали четирите кроасана, Венелин и Данаил натъпкали хероин за 1670 лева, марихуана за около 55 лева и топче метамфетамин. Идеята им била да пласират стоката в района на Свищов, но пътьом минали през Кривина, където Цветослав ги снабдил с марихуана. По-късно се оказало, че в селската къща има солидни запаси от канабис - за 20 000 лева. По пътя към Вардим обаче дилърите били спрени от полицаи, които получили информация, че в колата се превозва дрога.
Така тримата стигнаха до съд, където Цветослав направи самопризнания за килограмите марихуана и бе наказан с 1 година и 2 месеца затвор, а Данаил - на 2 години и половина плюс 1000 лева глоба. Венелин докрай твърдеше, че може да понесе отговорност само за марихуаната, която купил за лична употреба от Цветослав, с когото преди време си „партнирали“ в грабеж, но не и за останалите наркотици. Засега версията му не бе приета за достоверна.