Едва второто излъчване на шоуто "Събота вечер с Дони" предизвика редица проблеми, след като провокира обвинения в хомофобия.

Причината са закачките, които си разменят водещият и неговият събеседник - роботът Питагор, свързани с предпочитанията на хората към единия или другия пол. Вследствие на това, няколко правозащитни организации надигнаха глас и написаха протестно писмо до директора на БНТ - Емил Кошлуков, с което искат шоуто "да преосмисли ценностите си или да бъде свалено от екран".

В отговор на това преди броени минути самият Дони Векилов пусна пост в своя Facebook профил, в който сам предлага предаването му да бъде пряно. Ето какво написа известният музикант:

"Здравейте! Днес предложих на БНТ да спра "Събота вечер с Дони" в този му вид. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия. Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя е да поема отговорност като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения. Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване. От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите! Дони"

Дали предаването ще бъде спряно, или не предстои да разберем, тъй като от ръководството на БНТ все още не са публикували официалната си позиция по въпроса.