Срокът за ликвидация на „Тежко машиностроене“ да се удължи с още една година до 31 декември 2020 г. са гласували акционерите на отдавна неработещото дружество на 10 януари в София. 
Очаквано и тази година единственият присъстващ е бил представителят на Държавната консолидационна компания, притежаваща 92,19% от акции. Нито един от 2298 акционери физически лица, повечето от които от Русе, не е намерил смисъл да бие път до столицата, за да разбере какво се случва с липсващите от сметките на фирмата милиони. Защото е ясно, че не се случва абсолютно нищо.
Сценарият с удължаването на срока за ликвидация с още една година, през която не се прави нищо, гледаме вече няколко години. 
От ликвидацията на „Тежко машиностроене“ бяха получени над 4 млн. лева, които трябваше да бъдат разпределени между акционерите. Ликвидаторите обаче протакаха нещата, докато милионите останаха блокирани на депозит във фалиралата Корпоративна търговска банка. Сега за да получат акционерите парите си, трябва да приключи събирането на дълговете и ликвидацията на КТБ. За което вероятно ще трябват доста повече години отколкото тези за ликвидирането на КТМ.