Роденият в Берлин от баща американец и майка германка футболист Ленард Малуони се включи вчера в сутрешната тренировка на „Дунав“. Малко по-късно 21-годишният футболист с американски паспорт бе откаран в хотела от старши треньора на отбора Людмил Киров.
„Като за първо занимание ми направи много добро впечатление. Ленард може да играе като десен бек и централен защитник“, обясни Киров пред „Утро“.
Привличането на бранителя е сериозна изненада - първо, защото все пак идва от тим в Първа Бундеслига - „Унион“ /Берлин/, и второ - нали финансовото положение на „Дунав“ не е добро!  
Треньор на „Унион“ през 90-те години беше Георги Василев-Гочето. Тогава местните медии му дадоха прозвището Генерала, защото изведе скромния по онова време тим от Трета Бундеслига до финал в турнира за купата на Германия.  
Но за Малуони. Според реномирания вестник „Кикер“ той ще доиграе сезона за русенския тим със статут на преотстъпен. И, забележете, заплатата му ще се плаща от „Унион“! Което си е истински подарък. 
Малуони има 1 мач за националния отбор на САЩ при младежите до 20 години.
„Избрах да играя за националния тим на САЩ. Повече се чувствам американец, отколкото германец“, казва Малуони преди първия си и единствен мач за янките срещу Ямайка.  
„Утро“ се опита да разбере какъв е игровият му принос за „Унион“, който на практика се оказа нулев. Дебютът му за отбора е на 1 април 2018 година, когато излиза на терена в мач срещу „Гройтерфюпт“ /тогава двубоят е за първенство на Втора Бундеслига/.гео