48 часа минаха, а БФС мълчи дали тиражираната първо в Сърбия новина, че Младен Кръстаич е подписал договор като селекционер на българския национален отбор, отговаря на истината. Вицешефът на нашия футбол Йордан Лечков твърди, че не знае нищо по темата, но пък президентът на „Славия“ Венцеслав Стефанов казва следното: „Кръстаич е добър треньор. Знаете, че сръбската школа е доказана. Освен това никой няма да му се качва на главата“.
Щом Стефанов има капацитет да преценява качествата на сърбина, значи може би има нещо. Най-малкото, защото „белият“ вожд е член на Изпълкома и думата му се чува. Да не говорим за добрите му връзки със Сърбия. Когато имаше дебат дали Ясен Петров става за национален селекционер, той се произнесе по същия начин - ставало дума за „добър избор“. И Петров бе назначен.
Дали се подготвя почвата за идването на Кръстаич, чиято треньорска кариера минава през „Бачка Топола“ „Макаби“ /Тел Авив/ и в кратък период като старши на сръбския държавен тим?
Ще е интересно. БФС вече опита „шнапса“ на Лотар Матеус. И двете страни се разделиха с тежък махмурлук.
Сега май е ред на „сръбската скара“, но тя цвърчи обикновено след дюлева ракия. Пък и Младен Кръстаич имал фирма за производство на лютата напитка.
Преди време имаше вариант да поканим северномакедонец като спасител на неспасяемия ни национален отбор. С него поне нямаше да има нужда от преводач на пресконференциите. 
Истината е, че с тези футболисти и на този етап няма да я свърши и Гуардиола. По-любопитното е как и дали след 15 души на този пост от 2004 година /броим и временния старши Георги Иванов-Гонзо/ ще експериментираме и със сръбски скалп.