Две от столичните театрални звезди - Йоана Буковска-Давидова и Янина Кашева, ще гостуват на русенска сцена с една от съвременните пиеси, превърнала се в класика - „Котка върху горещ ламаринен покрив“ на Тенеси Уилямс.
Продукцията е на ямболския театър „Невена Коканова“, като в нея участват и актьори от театъра - Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова, Анатолий Ставрев. Всички те заедно ще въвлекат русенската публика в атмосферата, царяща в семейството на най-богатия плантатор на Юга в Съединените щати. Последният рожден ден на богаташа се превръща в ден за откровения, за признания, за поредни свади и изблици на алчност и лицемерие. Режисьор на постановката е друго известно име в театралните среди - Бойко Илиев, чийто прочит на известни пиеси винаги предизвиква интерес и размисъл.
Тази пиеса на Тенеси Уилямс, написана през вече далечната 1958 година, е поставена за първи път в Ню Йорк с Елизабет Тейлър и Пол Нюман в главните роли. Досега тя има три екранни версии и е печелила награда „Пулицър“.
Русенци ще имат удоволствието да я видят, оцветена с талантите на творческия екип, на 20 февруари на Голямата сцена в Доходното здание. Билети вече се продават на касата на русенския театър.