За десета поредна година 77-годишният Марин Колев от Черешово беше избран за Дядо по време на уникалния за региона и страната празник Дядовден, който се отбелязва веднага след Бабинден. По традиция музикално шествие отиде до дома на дядо Марин, където беше наредена богата трапеза, а той посрещна гостите си облечен в народна носия. След почерпката Дядото беше пренесен на ръце до каручка, с която бе откаран до селската чешма, където го окъпаха за здраве.
Дядо Марин беше удостоен с грамота за принос в съхраняването на българските традиции от името на областния управител Галин Григоров. Тържеството продължи с много песни и танци. Наред с това имаше и задължителната масова почерпка, а проверката за издръжливост на пиене бе познатата и връзваща езика на възел  поговорка „Сухо шише се суши на шосе“.
Сред гостите на празника бяха кметът на Сливо поле Валентин Атанасов, неговите заместници, председателят на Общинския съвет в градчето Илиян Иванов, кметове и представители на областната администрация.