Тандем от Северозападна България избрал Русе за мръсния си бизнес с платена любов. 31-годишен мъж от Враца и 27-годишна жена от Монтана наели квартира в централната част на града, в която жени от различни точки на страната продавали ласки, а готовността и уменията им били рекламирани с обяви. Клиентите са приемани в любовното гнездо в Русе, но при интерес труженичките са карани в различни градове по заявка. Данните засега показват, че търговията с плът вървяла успешно от 17 юли 2019 до 15 януари тази година. Тогава престъпленията били засечени от ГДБОП и по сигнал на службата е започнала работа Русенската районна прокуратура.
Акцията по задържането на сводниците е проведена в събота. Засега обвиненията срещу тях са, че привлекли към незаконната си дейност едно момиче, което срещу процент от заработеното, доброволно правело секс за пари. Няма данни то да е било насилвано или заставяно да обслужва клиенти. По неофициална информация на „Утро“ в бардака е открито още едно момиче. Двете жрици са пълнолетни - на 19 и 22 години.
Във вторник двамата партньори се изправиха пред съда, след като прокуратурата настоя да бъдат вкарани за постоянно в ареста. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат между 2 и 8 години затвор и глоба от 3000 до 12 000 лева. На първа инстанция Районният съд прецени, че действително трябва да бъдат задържани докато тече разследването срещу тях, но мярката може да се обжалва.