Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров определи като „добра и обнадеждаваща“ играта на отбора си в първата контрола преди новия сезон. Както писа „Утро“, неговите футболисти победиха в домакинска контрола с 3:0 тима на „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Свилен Щерев и Митко Митков се разписаха през първото полувреме с красиви попадения, а Юлиан Ненов добави не по-малко хубав гол след почивката. 
„Като за първи мач не е зле. Казах обаче на момчетата, че това е само началото и че трябва да работят още много. Какво да коментирам играта на Митко Митков и Юлиан Ненов! Тези, които бяха на стадиона, видяха, че се представиха добре“, каза Киров.
Според него с Митков и Ненов се върви към сглобяване на приличен отбор. 
Киров добави, че се работи по договаряне на контрола за следващата сряда с румънския „Конкордия“. Засега не били ясни мястото и часът на проверката.
„Питате ме дали ще отидем на лагер. Ако кажа „да“ или „не“, ще ви излъжа. Честно казано, наистина не знам“, заяви старши треньорът.  
От вчера с „Дунав“ тренира бразилският вратар Хуго Гамейро, чийто последен тим беше „Кюстендил“. От „Витоша“ пък пристигна централният нападател Григор Долапчиев.
„Идния понеделник в Русе трябва да пристигне още един футболист. Няма да споменавам името му, докато идването му не стане факт“, завърши Киров.