Бизнес парк Русе може да се похвали с нова придобивка - споделено пространство за работа The Lounge CoWorking Space. Така комплексът става удобен и привлекателен за по-широк спектър от специалисти. 
Споделеното пространство предлага всички предимства на нормално работно място, но предоставя и гъвкавост в избора за колко време да го използваш. То се намира на първия етаж в Бизнес парк Русе, разполага с четири офиса, единият от които е вече зает, и общо 44 работни места, обясни управителят на The Lounge, Мартина Стоянова.
The Lounge CoWorking Space е идеалното място за всички, упражняващи свободни професии - дигитални специалисти, маркетинголози, програмисти, дизайнери и много други, които нямат фиксирано работно време. Всички те имат възможността сами да се убедят в удобствата му с безплатен тестови ден, в който да усетят обстановката и да оценят всичките му предимства. Сред тях е възможността то да бъде наето за ден, пет дни, десет дни, месец или година в зависимост от индивидуалните потребности на работещите. Мястото разполага със зони за почивка, конферентни зали, обособени кабинки за телефонни разговори. То е достъпно 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. За удобство на избралите го има безплатен интернет, цветен принтер и скенер.
Свободните професии набират все по-голяма популярност в България и една от причините за това е  възможността на упражняващите ги сами да определят своето работно време и място. Необходимостта на тези хора да имат удобен и незадължаващ „офис“ налага откриването на все повече споделени пространства за работа, които да предлагат различни удобства и приятна атмосфера за хората, избрали този работен режим. The Lounge CoWorking Space е първото такова пространство в Русе, с което градът прави стъпка напред към професиите на бъдещето, неизискващи упражняващите ги да се намират на едно място и да работят с фиксирано работно време.
The Lounge разполага не само с работни места от т. нар. отворен тип, но и с офиси за стартиращи компании (от 2 до 8 души), зали за презентации и споделяне на идеи.