На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъдат обсъдени и гласувани програмата и бюджетът на 60-ото юбилейно издание на международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Музикалният празник, превръщащ всяка пролет Русе в дунавска музикална столица, тази година ще посрещне български и европейски артисти от висока класа, като техните изпълнения ще преминат под знака на 250-годишнината на Бетовен. 
Сред очакваните гости са виолистът Юри Башмет и неговият ансамбъл „Московски солисти“, Елена Башкирова, Йоръм Сон, световноизвестните квартети „Signum“ и „Модиляни“, Румънският национален оркестър на Кристиян Мандял, Литовският камерен оркестър на виртуоза Сергей Крилов и прочутият британски вокален ансамбъл „QueenТs Six“. Публиката отново ще се докосне до изкуството на именити български музиканти като Минчо Минчев, Емил Табаков, Пламен Джуров, Светлин Русев и др. 
Общата рамка на бюджета на фестивала е 350 000 лв. От тях 175 000 лева е общинската субсидия, другата половина от сумата ще дойде от билети, спонсори, проекти и дарения.