„Невероятен спектакъл!“. „Не ми се искаше да свършва!“. „Толкова празнично и вълшебно не се бях чувствал отдавна!“. „Истински шедьовър“. 
Това са само част от репликите, които софиянци споделяха в социалните мрежи, след като бяха гледали спектакъла „Пинокио“ на русенските кукленици на сцената на Държавния куклен театър на ул.“Гурко“ в София. Русенци изиграха две представления през миналата седмица, като го направиха пред комисията, която пресява кандидатите за престижния театрален приз „Икар“. 
И на двете представления залата беше не просто пълна, а препълнена с хора, имаше страшно много правостоящи, а накрая публиката по пет-шест минути не пускаше актьорите да слязат от сцената, обсипвайки ги с аплодисменти, каза директорът на Кукления театър Теменуга Хараланова. 
Спектакълът „Пинокио“ пожъна първите бурни адмирации още в Русе, когато след премиерата бързо се разчу за невероятната енергия, удивителните режисьорски решения и талантливите актьори от екипа и все повече възрастни искаха да видят историята за дървеното момченце, лукавата лисица и Феята със сините коси. 
Докато чакат да удари часът за връчването на Икарите, куклениците работят по възстановка на „Криворазбраната цивилизация“, а скоро ще започнат репетициите на „Вълкът и седемте козлета“, каза Хараланова.