Куклениците заминават за петия фестивал, в който участват тази година. Днес те пътуват за Смолян, където ще се включат в десетото издание на международния фестивал за детска и младежка публика с интригуващото название „Забранено за възрастни“. Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Пашов, Димитър Пишев и Мартин Маринов ще зарадват публиката и журито с бляскавата постановка на „Пинокио“, която преди година донесе първия „Икар“ за русенския Куклен театър. 
Фестивалът в Смолян, който започна вчера, ще даде сцена на 13 професионални театрални и танцови спектакъла и един игрален филм. Русенци ще направят две представления на 6 октомври - от 14.30 и от 18.30 ч. 
Това е засега последното ни участие във фестивални програми, казаха от трупата на „Княжеска“. Друг състав на куклениците преди дни се завърна от фестивала „Пиеро“, където очарова участниците. След като се прибере от Смолян и петорката от „Пинокио“, вече ще говорим за предстоящата премиера на подготвяния още отпреди лятната ваканция спектакъл „Том Сойер“, обясниха от театъра.