Обстановката наложи присъствието ни тук, беше извършено много жестоко убийство, а след такива насилствени актове е възможно да има ескалация на напрежението. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който тази сутрин, заедно с главния прокурор Иван Гешев, е в село Галиче.

Очаква се Врачанската окръжна прокуратура да даде подробности около бруталното убийство на 18-годишната ученичка.

Идеята е с кмета да предприемем мерки, за да засилим сигурността в селото за в бъдеще, добави министър Маринов, след като разговаря с кмета Страхил Стоянов.

В Галиче е също така и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков.

Тук сме, за да покажем, че има държава и държавата си върши работата, каза от своя страна и главният прокурор Иван Гешев.

Рано тази сутрин във врачанското село започна и специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност. Целта е проверка на лица с криминални прояви и нарушения на обществения ред. На място има засилено полицейско присъствие.

БГНЕС припомня, че в събота сутрин 18-годишната Андреа бе намерена с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеела самo от няколко дни. Тялото на момичето беше открито от роднина.

За тежкото престъпление в ареста са двама младежи – единият от тях призна вината си. Н. И., който е известен в махалата с името Аксел, е направил пълни самопризнания пред разследващите. Мотивът за нападението е сексуален.