Млада китайка завладя света със своята история и простичкия си начин на живот. Тя обитава малка селска къща в провинция Съчуан и живее само с направеното от ръцете ѝ.

Историята на Лизики е тежка – баща ѝ умира, когато тя е съвсем малка, и остава да живее с втората си майка.

Заради постоянния тормоз на 14-годишна възраст Лизики се принуждава да избяга в големия град и да започне работа. Налага се да работи на няколко места – била е електротехник, сервитьорка, дори диджей, но заплатата ѝ все не стигала, разказва БГНЕС. Оцелявала, като спяла под мостове, в пещери, по гарите, на пейки, в паркове.

През 2012 г. момичето решава да замине при баба си в провинция Съчуан, за да се грижи за баба си, чието здраве се влошавало.

Оцелява заради борбеността си, заради креативността си и творческата си мисъл. След четири години решава да започне да заснема рецептите си. Вдъхновява се от нейн приятел-учител, който бил изумен, когато едно от децата му казало, че оризът се бере от дърветата.

Лизики засажда и отглежда всичко напълно сама. В многобройните си видеа в Youtube младото момиче показва как се преде вълна, как се готвят традиционни ястия, как се берат и сушат различни видове плодове и зеленчуци, показва дори как се правят изискани мебели от бамбук. Китайката използва само естествени съдове и прибори от камък, дърво и бамбук, готви в каменна пещ, суши зеленчуци върху бамбукови постелки. Нагледно демонстрира как се приготвят традиционни китайски ястия, без да се използват модерни технологии.

Жената показва нагледно как се прави пшенична бира, след като сама отива и бере пшеницата от полето. Събира раци от реката, охлюви, сама пече кокошки, агнета, и пр.

Осем години по-късно, младата жена е истинска звезда в родината си. Профилът на китайката в Youtube /liziqi/ има близо 10 милиона последователи, а в китайската мрежа за видеосподеляне Weibo те са над 60 милиона.