Директорът на Сръбската железница е арестуван заради подкуп, съобщи на пресконференция сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, цитиран от МИА.

При акцията са арестувани още трима души – член на надзорния съвет на държавното дружество, и двама адвокати.

Според Стефанович директорът на железницата е получил 10 хил. евро от като награда за корупционни дейности при отчуждаването на земи около бъдеща автомагистрала. Сумата е предадена от посредник в помещение, намиращо се в сградата на железницата.

“В момента на ареста, полицията намери предадените пари у заподозрения”, допълни вътрешният министър и добави, че 10-те хиляди евро вероятно са били само част от целия подкуп.

Адвокатите пък са били арестувани по подозрение за корупционни дейности, след като със знанието и участието на директора на железниците са прибирали многомилионни комисионни, а впоследствие са делили парите помежду си.

“Всички са задържани за 48 часа. Очаква се специализираната прокуратурата изслуша показанията на заподозрените в следващите дни и да предприеме допълнителни мерки в рамките на своята юрисдикция”, завърши Стефанович.