Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров уреди още две контроли. След проверката с „Локомотив“ /Горна Оряховица/, която ще се играе на 16 януари в Русе, следват мачове с „Литекс“ на 28 януари и с „Ботев“ /Гълъбово/ на 6 февруари.
Междувременно спортни сайтове написаха, че юношата на „Лудогорец“ Георги Стоянов, играл за последно в „Черноморец“ /Балчик/, пристигнал на проби в „Дунав“.
„Отнякъде се появиха и други хора на проби. Даже не им знам имената. Днес /вчера/ ги освободих“, уточни Киров пред „Утро“.
Той не скри, че е впечатлен от Митко Митков, който подписа договор с „Дунав“ като преотстъпен от ЦСКА.
„Уникален футболист! Бие преки свободни удари като завършен играч. Има страхотен ляв крак“, обясни старши треньорът.
Първа тренировка вчера записаха завърналите се  съответно от Бразилия и Македония Фернандо Кавалканте и Александър Исаевски.
„С тях се посъбра група от 14-15 по-опитни футболисти“, пресметна Киров.
Настроението му вчера бе помрачено от новината за кончината на Петко Петков, бивш футболист на „Берое“ и националния отбор.
„Той ми беше треньор в старозагорския отбор. Включваше се наравно с нас в двустранните игри. Беше много добър човек и, смея да кажа, мой приятел. За последно се видяхме и говорихме преди две седмици в Стара Загора. Изглеждаше добре, жизнен и весел. Шокиран съм! Поднасям моите съболезнования на близките му“, каза Киров.