Песимистично-оптимистични.
Така могат да се определят изявленията на Людмил Киров преди първата тренировка на „Дунав“ вчера. Старши треньорът изведе на терена 14 футболисти, трима от които юноши - Кристиан Върбанов, Митко Русанов, Борис Димитров. Четвърто момче от школата - Симеон Иванов, ще се присъедини към отбора до дни. 
„До петък трябва да сме в по-широк състав. Преговаряме с вратар, ляв външен, десен външен халф и централен нападател. Имам зелена светлина да говоря с тези футболисти. Имена на Господин „Х“ или „Y“ няма как да цитирам. Доволен съм, че запазихме ядрото, защото през миналата година от хората на клубния календар бяха останали само двама души. Сега сме 12. Финанси не коментирам“, каза Киров.
Той обясни, че освободеният от „Берое“ Юлиан Ненов все още не подписал договор.
„Пътува към Русе, надявам се да подпише“, заяви старши треньорът.
Единственият футболист с парафиран контракт - Петко Цанков, не се яви за тренировката, тъй като бил връхлетян от вирусно заболяване.
Киров разкри още, че няма нищо в писанията по сайтове от последните дни как отборът бил подсигурен финансово и щял да пътува за лагер и контроли в Турция.
„По-вероятно е да проведем подготовката в България. А ако останем тук, ще се наложи да играем контроли с отбори от Втора лига. По принцип съм договорил 3 такива проверки“, каза Киров.
Според него, ако „Дунав“ привлече набелязаните попълнения, целта щяла да е надграждане на отборната класа с 20-30 процента.