Община Русе ще изиска от ВиК да се направи проверка на канализацията и водопровода за проблеми, които предизвикват пропадането на ул.“Даскал Аверкий“. 
Кварталът бе посетен от зам.-кметовете по строителството Магдалина Илиева и по комуналните дейности Димитър Недев, които видяха с очите си състоянието на пътната настилка. Многобройни дупки и неравности затрудняват преминаването на автомобили, линейки и сметоизвозващи камиони. От общината заявиха, че през пролетта ще бъде предприет текущ ремонт, като преди това първо ще бъдат отстранени проблемите във ВиК тръбите, ако такива бъдат установени.
Пропадащи улици тормозят от години един от най-старите квартали в Русе „Веждата“. Хората са правили многобройни подписки и се притесняват, че може да стане инцидент, какъвто вече е имало - преди две години на една от улиците камион на фирмата за чистота хлътна наполовина под асфалта.
В най-тежко състояние е ул.“Даскал Аверкий“. Шофьорите карат със страх по разбития асфалт, тъй като всеки момент колите им могат да пропаднат в дълбоките дупки. „Цял живот сме така, тук от 70-те години не е минавано. Уж имаше на ВиК някакви проблеми, от канала пропада, защото никога не е запълвано. Навремето го запълниха ей така само, на майтап“, казва Даниел Добрев.
„Когато се прокарваше каналът, когато се зариваше, хвърляха пръст, пръчки от зеленчуци, и то си изгнива, пропада и отива. Не може да разчиташ, че колата ти няма да пропадне в дупката, няма да се унищожи. Утре ще дойде лед, сняг, направо в кръпките, в дупките. Камионът на „Титан“ потъна, ей там точно. Коли колко влизаха и си ги изваждаха“, възмутена е Гергана Пенева, жител на квартала.
Хората споделят, че навремето всичко е направено през пръсти и се надяват, че най-после и на тяхната улица ще бъде извършен качествен ремонт.